Praktisk guide til lokal afsætning

Min Guide

Baseret på dine valg

Emballage

De fleste varer skal have en eller anden form for indpakning inden salg. Det kan f.eks. være papirsposer til kartoflerne eller vacuumposer om kødet.

Emballager og anden indpakning skal kunne være i kontakt med dit produkt uden at produktet bliver forurenet. Særligt i plastic kan der være uhensigtsmæssige stoffer, som kan vandre over i madvarerne ved tæt kontakt.

Der er udviklet forskellige slags emballager, der kan tåle langvarig kontakt med for eksempel fede fødevarer som f.eks. ost, nogle der kan tåle kontakt med de syltede rødbeder, atter andre, der kan holde til høj varme osv.

Derfor er det vigtigt, at du vælger den rigtige indpakning og det kræves desuden, at du kan vise, at den emballage, du har valgt, også er velegnet til dit produkt. Så du skal f.eks. sørge for at gemme mærkningen fra din emballage, hvor der står, hvad den er egnet eller ikke-egnet til. I nogle tilfælde kan det også være nødvendigt at bede din emballage-leverandør om en erklæring, der fortæller, hvad emballagen er egnet til. Dette kaldes en overensstemmelseserklæring.

Fødevarestyrelsen har lavet en publikation om emballager, som du kan hente her.

Sådan bruger du din guide

Online

Du kan blive ved med at ændre i dine valg indtil du er tilfreds. Vi gemmer dine valg i en cookie i din browser, så du kan komme tilbage.

Print din guide

Du kan hente hele din guide som en PDF-fil ved at trykke på knappen herunder.

Hvis du vil sælge andet

Hvis du vil ændre dine valg kan du bare gå tilbage til forsiden.

Relevante links

Økologisk Landsforening
Fødevarestyrelsen
Skat
Virk.dk